主頁/glossary/probability術語表 · 數學概率一個結果出現嘅機會,由0到1或者0%到100%。一個號碼:1/37 = 2.70%。實際用法每一個輪盤概率都係格設備格轉子上面37個有號碼嘅格之一。又叫 slot、cup。睇全文 →數除以37;連續發生嘅就要乘埋。你知唔知轉咗37轉之後,你個號碼仲有36%機會一次都未出過。玩家通常都估呢個少過10%。相關術語期望值獨立嘅轉賭徒謬誤卡方檢驗蒙特卡羅模擬標準差生日問題質數輪盤數學輪盤概率輪盤工具輪盤賠率計數機← 返去術語表